Tuesday, 2 October 2012

Egokah Aku ?

Assalamualaikum :)

Minggu ni adalah minggu exam dan sepatutnya dihadapi dengan hati yang tenang seperti sebelumnya. Tapi, malam ni tak dapat nak focus sepenuhnya sebab fikirkan pasal "Saya dan Dia"
Selepas usai solat isya' , aku terus baring dikatil single ku. ku fikir hanya ingin melabuh bahtera selama 5 minit rupanya sangkaan ku salah. Terdengar ketukan pintu biliku yang diketuk oleh tangan lembut ibuku.
'Eiydah kau tidur ke? bangun lah, petang tadi belum makan, dah bangun, turun ke bawah dan makan, Mak tunggu " ujar ibuku dengan nada yang manis.
Ya Allah, sebegitu caring ibuku terhadap aku, ingin sahaja aku sebagai seorang anak berkongsi suka dan duka tentang hal peribadiku tapi malangnya mulutku seolah terkunci, tangan ku terikat pabila sudah terdetik hati ingin berbicara.
Kembali ke kisah Percintaan Yang Tidak Diketahui Hujung Pangkalnya,
Dikala ku termenung di jendela, aku terfikir adakah aku seorang yang ego untuk mengakui itu cinta? ataupun perasaan itu hanyalah permaina. Keliru. Sangsi plus plus.. !
Perasaan Keliru dan sangsi semakin bertambahh apabila dengan nyaringnya melodi dari negara seberang diputarkan di radio. Lagu bertajuk Egokah aku ? kian bermain di kepala hotak ku menyebabkan aku kurang memberikan perhatian pada pelajaranku.
'Berani Buat Berani Tanggung Eiydah'
Hanya ayat itu sahaja yang sentiasa menyingah di benak hatiku. Sungguh aku lemah. Aku lemas dan tenggelam di alam percintaan.
Dan akhirnya, muncul lagi ayat dibenak dada ku tatkala aku berniat untuk mengambil wudhu kerana ingin menunaikan solat sunat hajat.
' Allah sentiasa bersama kita dan Allah akan meguji kita berdasarkan kemampuan kita. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian nya '
# i hope, Allah dengar semua doa ku dan sentiasa mengingati aku...


Selamat berhibur dan mendengar rintihan hati ku :), selamat malam..

Salam buatmu Oktober, Maafkan aku

Assalamualaikum :)
Salam Oktober semua ! Hopefully, bulan Oktober merupakan bulan yang paling indah dan sungguh bermakna untuk kita, InsyaAllah. 
Aku percaya kalian semua mesti punya misi yang baru dan aku pun sama.
Semoga kita sama-sama mengapai dan mengecapi misi itu, k? k?  
Amin ^_^

 
"Mengapa menyinta andainya tak setia, tak usahlah bercinta kalau hanya berpura "
Aku bukan seorang yang tidak setia tetapi aku sekarang sedang berpura.
Maafkan aku, seharusnya aku tidak memberimu harapan.
Ya, Semuanya salah aku. 
Aku cuba dan terus mencuba untuk mengenalimu tetapi aku tidak berdaya.
Aku seorang wanita yang lemah. Sungguh lemah. 
Mungkin aku bukan wanita yang engkau cari. 
I'm sorry Valentine. I'm so sorry.

  Wassalam :)

Sunday, 30 September 2012

Keliru. .

Assalamualaikum...:)


Ya Allah, Ya Rahman..
Ku bermohon sinari hari-hariku.. adakah aku harus meneruskan itu?  Berikan aku taufik dan hidayah mu agar aku sentiasa menuju ke jalan yang benar. 
Ya Allah, Ya Rahimm..
Jika apa yang ku rasa adalah salah, persembahkanlah aku yang benar, Jika apa yang aku rasa itu adalah benar, kau pimpinlah daku, kau bimbing lah aku agar aku tidak terpesong.

Mak, Bapak..
anakmu ini terasa baru sahaja hidup, belum dapat membezakan yang mana kaca dan yang mana itu permata.
Mak, Bapak..
anakmu ini sedang mengalirkan air mata, dek sedang dalam kekeliruan.
Mak Bapak..
Anakmu ini mengalirkan air mata yang disebabkan oleh seseorang yang belum tahu hujung pangkal akhir sebuah cerita Cinta.
Sahabat..
Aku keliru.. sungguh aku keliru. Aku takut aku menyesal. Aku tak tahu di mana arah kebahagiaan ku. Adakah aku bahagia ke arah itu ? ataupun aku bahagia di takuk lama ku? 
Sahabat..
 Tolong lah aku, dengarlah rintihan hatiku yang tidak seberapa. Aku rasa bersalah. Gangguan di atma kian berulang tanpa disedari..
Ya Allah...
Mak, Bapak...
Sahabat...
Aku benar-benar keliru... !!


Kadang-kadang aku bukannya takut untuk jatuh cinta . Tetapi natijah daripada jatuh cinta itu tidak diketahui baik buruknya.