Saturday, 10 November 2012

Coretan Hati.

Assalamualaikum w.b.t

Malam ni aku nk bermadah pujangga jap. Hati tak tenang langsung. Dengan hati tak tenang nie jugak aku dapat create benda niehh. Maaf kalau bahasa tak cantik tapi ini luahan hati seorang hamba Allah yang tak berapa nak sempurna...





Ya Allah
Betapa besarnya cubaan ini
Sana dan Sini
Aku cuba tuk berlari
Sejauh yang mungkin
Sekuat yang mungkin
Sepenuh jiwa dan raga
Agar aku mampu mencapai
Kedamaian dan Ketenangan

Ternyata Ya Allah
Aku hanya makhluk biasa
Sekuat mana ku berlari
Sejauh mana ku melarikan diri
Sekuat mana ku menghilangkan diri
Aku tetap lemah di telan duniawi
Lemas di dunia sendiri

Ya Allah Ya Tuhan ku
Aku redha dengan ketentuan mu
Aku pasrah dengan semua cubaan mu
Andai ini caranya untuk mendewasakan diriku
Kerana sesungguhnya hanya
Engkau yang Maha Mengetahui 


From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah-

Segmen :Jom Kawan

Assalamualaikum w.b.t

Hye Readers ! Hopefully korang sihat . Hari ini aku join segmen Join kawan.


Korang Join lah sekali k? 


http://4.bp.blogspot.com/-no4I74INNoc/UJyOXrFJAcI/AAAAAAAABew/qLNemwOHFFI/s1600/SJK.jpg 

bye :)

From Queen Of Heart...
-eiydah khalidah- 

Thursday, 8 November 2012

Segmen 2 : 6 Perkara Tentang Saya II



Assalamualaikum w.b.t :)

Hye Readers! Hari ini sudah puas saja bejalan-jalan sehingga saya bejumpa dengan Segmen nieh..
Tanpa mengambil masa yang banyak untuk memikirkan segmen niehh, Aku terus join sebab segmen best dan bagus.



Fakta Tepat  Dan benar Mengenai AkuEiydah

1. Aku cepat menangis. Ya, memang lumrah wanita suka menangis so aku tak terkecuali sekali lah. Aku pernah satu baca artikel yang orang menangis dapat membersihkan mata. Lagipun, aku mudah menangis jika aku tengok movie sedih, drama sedih  contohnya, Boys Over Flower. Hari akuk nieh mudah sangat nak tersentuh. Bila dengar ucapan yang mengusik sikit air mata aku dah berjurai except aku berlakon untuk tidak menangis. haha. Forget it.

2. Aku suka ketawa. Aku mudah sangat ketawa. Even benda tu serius pun aku boleh ketawa. Aku ketawa sebab aku tak nak stress tapi sejujurnya aku cepat stress. HAHAA

3. Aku suka tidur. Aku always dan sentiasa cari peluang untuk tidur, Depan tV even masa tu cerita kegemaran aku. Masa study dalam kelas, kadang- kadang masa aku Pendidikan Jasmani pon aku mengantuk. Aku memang suka tdur.. Hobi aku tuu, Kalau tak tidur tak lengkap hidup seharian aku.

4. Suka baca novel. Aku suka baca novel sebab aku nak tambah pengetahuan. Biasanya, kalau aku boring aku akan baca novel, kalau tanduk dah tinggi tuhh, masa study di kelas pon kalau masa nya cunn, cikgu di depan mengajar dibelakang aku melayan perasaan. Biasanya aku baca novel yang boleh mengusi kalbu. HAHAHA

5. Tak suka dan tak suka orang yang sentiasa nak mengarah. Aku tahu aku pun suka mengarah. Klau korang pun suka mengarah. Belajar lah rajin-rajin, aku di sini sentiasa berdoa supaya korang boleh jadi the best director. hahahha. nonsense.

6.  Tak suka orang kedekut. Aku cukup pantang dengan orang kedekut. terutamanya kedekut dengan ilmu. Dah namanya ilmu kita kongsi dan berkongsi. Alahai.. korang jangan buat keja nieh k? keja apa? keja kedekut ilmu. Kalau orang tanya kita jawab. Kalau tak tahu pun kata saja kita tahu. kan senang. okey.

That's ALL

From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah-        
   

Wednesday, 7 November 2012

The Innocent Man

 Assalamualaikum w.b.t


 Hye Readers ! Hye Peeps ! Sebentar tadi aku layan Korean Drama. Tajuk nya....
                                                      THE INNOCENT MAN
 Agak teruja sebab hero and heroin buat lagak macho then together-gether mempertahankan bisnes bapak heroin. tuhhh.. love you Soe Eungi ! Even ko hilang ingatan aku percaya Kang Maru always be there with you.

Haaa, Drama nie sweet sangat, rugilah sapa tak tengok dan tak mengikuti perkembangannya. Aku bukanlah peminat drama korea yang tegar tapi cukuplah sekadar mengetahui dan minat pada ertain dram jer.. haahaa, Kalo kita tak ikut peredaran masa nihh nanti kita di tinggal dek zaman ! haha. Bak kata kawan aku, Jangan biar orang nampak kita KUNO ! agak bisa word yang aku mention kan tadi.. haha. Just ignore that word !

nahhh, nak share sikit gambar pelakon...


My Hero and forever being my Hero :)
My Joong Ki.

My sister, Chaewon. or Seo Eungi(only in the drama )


 Walau macam mana pun, Aku tetap setia with my Nickhun 2pm. haha. Mesti kawan aku gelakkan aku kan ? ha? korang tanya kenape? sebab Aku tak pernah menyuarakan yang aku minat kat Nickhun. haha

* nikhun. Takde kena mengena pon the innocent man.
Thats all for tonight, Nak tido.. mengantuk lah pulak. Have a nice day !


From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah-

bila bila bila ! ?


Assalamualaikum ..

Tadi aku baru jer nak tegur Hencik Google then aku jumpeeee...

*Tadaaa..
Ayat dalam tu semua betul. Susah macam niehh. haha. Jawapannya sekarang be yourself. senang cerita. till then, bye !

Segmen : Follow Sampai Pening

Assalamualaikum w.b.t :)
Aku boring so, aku jalan-jalan then aku jumpa segmen nihh. Jadi, aku nak join lahh..
korang join sekali lah okey !


1.Banner
 

 2. Follower 


Okey, thats all :)

From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah-


Tuesday, 6 November 2012

Selamat Pagi.

Assalamualaikum w.b.t :)

SELAMAT PAGI. ! Selamat pagi cinta ! wahhh ! i sebut cinta lah ! eh2 belum lagi.. belum ada cinta lagi..haha. Actually aku baru jer bangun pagi. Nape? akhir ke? tak tahu lah, tido awal pon pukul 8 jagk bangun .hihi





Apa-apa pon mata nieh masih nak tutup lagi, disebabkan amma aku dah ketuk pintu macam nak pecahkan pintu dengan tidak rela aku pun bangun jagkk. hihi.. thats all for today. hihi  GOOD MORNING !~


From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah- 
 
 

Sepetang Bersama !

Assalamualaikum w.b.t

Hye ! pa khabar ? wahh, ramahnya aku. hehe
Petang tadi aku ada projek with kawan-kawan aku. Projek kami takde lah besar sangat. Yang sedang-sedang saja bah.. untungnya kira-kira 1.2 million. wahh ! perasan nak tahap gaban aku niehh. BAHAYA !
Tapi aku benggang jugak dengan seorang minah nihhh, kawan aku gak..
Dia macam mengelak je dari kita orang, tau lah dah tukar sekolah tapi kat kampung takkan bawa lagak sombong mu tu jgakk.. sengal lah. kalau edup tak nak bekawan takyah dok di kampung p lah dok d bandar tu. kita sedar kita orang kampung jerr. k. Full stop. tak nak crita lagi dah nanti lain jadinya.
..
..
..
PROJEK KAMI HARI INI IALAH..

BERULAM

Sebenarnya, program berulam nieh dirancang secara tidak sengaja pun. Aku cuma terima satu mesej dari Alin. Dia ajak aku berulam and jalan-jalan di Gumpey.
Dah la aku memang lama dah tak jengok rakyat Gumpey so, beri saja green light kat Alin, mujur amma aku izinkan aku keluar. I love You mOM
..
 Peralatan dan bahan-bahan yang dibawa..
*bahan yang telah disediakan terlebih awal. ready nak makan jer lagi.

*ini buah banyak penting woo, kalau takde buah begegar dunia.

*sambal untuk cicah

*berulam di stesen bas gumpey. haha lokasi utama :)

*mission dimulakan

*wajah buruk takpe yang penting buah tu sedap, huahua

*berebut, kesian tak cukup air untuk dia. Sambal tu pedas sangt.

*kak, abng, uncle, aunty, inilah Alin saya

*olalala manje nye dia ! nak rasa jugak kena suap orang. hehe
Apa-apa pun, aku dah lama dah stop berulam buah-buahan sejak aku ank ambik PMR lagi. Aku stop makan benda mcam tuh sebab abang aku kata makan benda asam nieh bolh melembapkan otak so, aku takut sangat. Today, aku lepaskan gian aku jalan-jalan di Gumpey dan Berulam with my besties. okeyh . thats all for today. Bye-bye !



From Queen Of Heart..
 -eiydah khalidah-

Monday, 5 November 2012

Alahai kenduri-kendara !

Assalamualaikum W.b.t !
Hye semuaaa!! Selamat pagi !
cuti-cuti cari benda nak dibuat yang berpaedah sikit, tak jumpa. nak melancong takda duit. So, melancong di alam maya sajalah :)
Sorry, late nak wish good morning kat korang btw, pagi aku bangun awal sebab nak ready awal for pegi kenduri arwah hari yang ke tujuh. Nenek sahabat aku dah passed away.
Buat sahabat ku, banyak-banyaklah bersabar k? its okey, aku pon boeh jadi nenek kau. hihi
.
.
.
Before nak pergi, berusaha cari peluang nak snap-snaop kejap.
biasalah, dah jadi rutin tuhh :)
*ini rupa saya sebelom nak p kenduri, actually nak cari baju warna gelap cikit tapi kebanyakkannya dah sempit, so. pakai jew lah yang mana. hehe

*Jangan hairan lah kalau gambar nie dari angle yang sama. Saya dengan mak jer dok kat rumah so, ambik gambar snap sendiri je lahh. HAHA. sigh

*tengah tunggu mak bekemas inilah jadi nya, snap tak habis-habis (mak pon nak bergaya gakk ) ! 

Sampai kat sana, aku tolonglah sikit-sikit. tolong cuci cuca cucu pinggan mangkuk segala, penat jgakk tapi energy dah bertambah bila orang rumah panggil pergiiii
.
.
*Tadaaaaa ! jum makan. Makan puas2 !
Dah habis makan, masih ada lagi pinggan magkuk yang belum dicuci, so..
aku sambung balikk..

Selesai saja cuci cuca cucu pinggan mangkuk segala, aku balik rumah bawa muka yang ala-ala penat.
Tapi tak penat mana pun, huahuahua

*see, walaupun penat tapi masih dapat acting lagi :)

*masih dapat senyum.

*nak masuk bilik, nak tukar baju, nak mandi !
So, sudah cukup cukup sudah, sampai disini saja :) bye2
see you in the next entry, kalo nak chat dengan aku, add je Facebook aku k? bye !

From Queen Of Heart..
-Eiydah khalidah-

Selendang Arwah Nenek :(

Assalamualaikum W.b.t buat yang sudi membaca coretan hati ini.

Wahh ? nice introduction? just ignore it. HAHA. By the way, point utama aku sekarang..
Tadi aku tengah merajinkan diri aku untuk kemas tudung-tudung yang beselerak dalam almari tuu.. 
aku jumpaaa..
.
.
.
.
.
.
*selendang arwah nenek aku. 
Sudah berkurun tak jengok harta pusaka yang di tinggal nenek kat aku. eh? eh?
belom bekurun lagi okey, baru je 4 tahun.
Wahh ! rindunya kat nenek !
bila dah tengok selendang tu, aku terus jer ingat kata-kata last nenek buat aku.
'Eiydah, dah besar jangan milih gilak nak makan'
Actually, masa tu baru sampai dari kedai then dia tanya apa yang aku beli. Masa tu aku beli telur jerr..
huhu. banyak kenangan weh..
.
.
.
.
 Bila dah jumpa selendang tuu..
aku pun terus..
.
.
.
.
*Tadaaaa~ hahaX

*Rupa tak penting, yang penting hati.

*nilah senyum ikhlas aku, kekadang kekawan kata aku senyum tak ikhlas. sigh
  Btw, Aku memang rindu sangat kat nenek aku. So, buat yang masih lagi ada nenek tuhh, jaga tau. Hilang tak berganti nenek tu k? Jaga diri. bye. take care!




From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah-

Kawan Tanya Aku

Assalamualaikum W.b.t

Baru sekejap jew benda nieh. Kawan aku tanya kenapa aku tak da boyfie? Aku jawab 'aku tak laku pon macam kau, kau tu lelaki senanglah, aku ni perempuan' Then, dia jawab."kau tu yang memilih sangat" ehh ehh ehh, dalam tanpa aku sedari word itu yang terpapar di skrin hp aku. Betul ke? atau dia salah sent message kat aku? aku jual mahal ke? aku memilih sangat ke?

hurmmm... wink wink..

Tak ku sangka, sungguh tak sangka ! Aku single mungle then tak kacau orang pun kena kutuk ? langsung tak sangka. huahua. Betul lah cakap orang yang kita ni memang tak dapat nak puaskan hati orang. Ini lah jadi nya, apa? korang merana ke bila aku single? Salah ke aku single? 

Menurut Prof. Dr Eiydah Ngok Ngek, tak salah kalau single. Status diri kita adalah hak milik kita yang abadi. hehe. Dah macam professor sebenar dah nihhh.. hihi


Sambung cerita, aku bagitau dia.. kalau gitu, carikan pakwe untuk aku. *acah jer sebenarnya tuhh. tapi dia jawak gakk.. Dia jawab aku cadangkan yang niehhh A*****. Dalam hati, dak agak dah, mesti dia cadangkan nama tuhh. Aku memang admire kat dia ponn, tapi dia tak tahu. Aku kan pandai belakon. hahaha. Buat kawan aku. Aku memang suka kat dia gak tapi biarlah berpada-pada. Aku kena jaga banyak hal okeyh. Only certain orang je yang tahu pasal nieh. janji kat aku yang kau tak pecahkan rahsia nieh k? haha. Kalau kau memang NAK sangat dia jadi dengan aku pastikan masa tuhh, aku nak dia betul-betul single k? sebab dia tu banyak peminat sangat dan masa ni dia pun macam tengah desprate jew cari awek, haha.. tettttt ~ One more thing, rasa rendah diri dengan dia tu adalah, aku dengan dia macam langit dengan bumi tapi macam Amar dalam drama Ku Pinang Kau Dengan Bismillah kata, jodoh kita itu sudah tertulis dan ditulis oleh Yang Maha Esa, cuma yang membezakan kita sekarang nie kawan adalah MASA. Mungkin ini masa kau yang punya but maybe coming soon its mine. InsyaAllah.

Bye..

From Queen Of Heart..
-eiydah khalidah-